Agneta LundströmAtt lägga tid på företagets webbplats är ofta tidskrävande och har på grund av detta ofta låg prioritet. Företagen måste fokusera på sin kärnverksamhet och har helt enkelt inte tid att hålla på med webbplatsen. Trots det så är webbplatsen en viktig marknadsföringskanal för företaget. För att hjälpa företagen lanserar vi nu en tjänst där webbplatsen byggs på en dag.

Tjänsten innebär förenklat att vi spikat ett datum när Agneta sätter sig med företaget och bygger företagets webbplats. Webbplatsen byggs i WordPress och tanken är att sidan ska vara klar för lansering när dagen är slut.

Före det datumet har vi ett möte på cirka en timme antingen på företaget eller via Skype. Efter det bestämmer företaget och Agneta tillsammans vilken mall, som webbplatsen ska utarbetas från och vilka funktioner som ska finnas på sidan. Dessutom samlar företaget ihop den information som ska finnas på sidan i form av texter, bilder, filmer och kontaktuppgifter. Vi kollar upp webbhotell och ser till att allt det tekniska fungerar till det datum vi satt.

Under dagen sitter en person från företaget tillsammans med Agneta och fyller sidan med innehållet. Samtidigt fixar Agneta med layout och funktioner så att det fungerar som det ska. Personen som sitter tillsammans med Agneta får på det sättet utbildning i att uppdatera och underhålla företagets sida på ett snabbt och effektivt sätt.

När sidan är lanserad så ingår en månad fri mailsupport då tanken är att företaget ska arbeta vidare med sin webbplats för att bli mer bekant med funktionerna.

Inspirationen till tjänsten kommer från VimleWebbs WordPress Kombo och Hemsida på en dag som i praktiken är samma tjänst. Vi har varit i kontakt med dem och det var helt okej att kopiera tjänsten förutsatt att vi väljer ett annat namn och skriver egen text. Anna som driver VimleWebb har även gett en del tips på vägen.

I förlängningen kan det bli aktuellt med en liknande tjänst på distans, men det är endast i tankarna än så länge. Än så länge är det företag i Norr- och Västerbotten som kan nyttja tjänsten då Artch informations- och kommunikationsbyrå ligger i Skellefteå kommun.

Vill du veta mer? Skicka ett mejl till mig så berättar jag mer.