OpenClips / Pixabay

Jag skakar just nu liv i mina gamla filmarkunskaper från min tid på Active television. Dessutom kollar jag på olika verktyg för att skapa filmer av så bra kvalitet som möjligt. Min budget för detta är inte så stor vilket gör att jag kollar på en del budgetalternativ, men även dyrare alternativ som kanske står sig längre i längden.

Filmare

Jag har tidigare filmat utomhus och inomhus, med studiolampor och med provisoriska ljuskällor, med stativ och utan stativ. Kameran vägde cirka 13 kilo och den höll jag stadigt på axeln.

Det jag tyckte var ointressant var att ljussätta i studion och att ställa in ljudet så det blev rätt. Nu får jag istället lära mig det igen. Ett litet hum har jag såklart, men det duger inte enligt mina mått.

Verktyg och teknik

Nu sitter jag och kollar runt bland olika verktyg för inspelning av datorskärmen, videoredigering, ljudupptagning och animering. Jag läser på vad andra använder för verktyg och vad de hade för kunskaper innan de började.

Jag testar även att spela in med olika kameror och tar upp ljud på olika sätt. Allt för att kunna skapa så bra film som möjligt.

Några av de verktyg jag kollar på är Adobe Premiere Elements, Camtasia, YouTube, Lightworks, Windows Movie Maker, Audacity och Powtoon.

Fler tips på hur du kommer igång med videomarknadsföring hittar du här.