backup

Förbättra säkerheten med backup och uppdatering av din webbplats

WordPress utvecklas hela tiden. Det är säkerheten som uppdateras och även funktioner för din sida som förbättras. Om du inte själv sköter uppdateringarna är det stor risk för att din sida drabbas av intrång. Vi rekommenderar att du gör uppdateringar minst en gång per månad. Om du lägger in ny information och skapar många inlägg så bör du ta backup ofta för att inte förlora arbete.

Du kanske tänker att ingen skulle väl bry sig om att göra intrång på din sida. Ditt innehåll är väl inget som någon stör sig på eller som är något att stjäla. Men ett intrång handlar om att hackare vill använda din webbplats som avsändare för olika typer av reklam, lägga in länkar till webbplatser du inte vill länka till men också att låta din webbplats vara en del i en överbelastningsattacker. Det är ofta program som krälar omkring på Internet och letar efter kryphål bland webbplatsernas filer.

Om din sida blir hackad behöver du få tillbaka den snabbt igen, för att minska skadan för ditt företag eller din blogg.

Följ dessa steg

  1. Se till att det tas regelbunden backup på sidans filer och sidans databas/er.
  2. Uppdatera filerna minst en gång i månaden och se till att det tagits en backup innan.
  3. Använd en brandvägg på webbsidan som blockerar åtkomst för olika typer av attacker.

Du kan aldrig vara 100% säker, så kolla upp hur ditt webbhotell kan hjälpa till om olyckan är framme. Vissa webbhotell hjälper till att leta reda på infekterade filer, men du måste ta bort dessa eller rensa rent i filerna. Andra webbhotell kan hjälpa dig lägga in den senaste friska versionen av hemsidan. Då är det viktigt att du har tagit backup så du även kan lägga in den nyaste databasen.

Behöver du hjälp?

Om det känns förvirrande så finns det hjälp att få. Du kan anlita mig att ta backup och sköta alla uppdateringar. Jag kan då även sköta kontakten med webbhotellet och hålla koll på om din sida inte laddas som den ska.

Om du är nyfiken på vad det skulle kosta för just dig är du välkommen att skicka ett meddelande. Använd enklast formuläret nedan.

Prisfråga