Goda egenskaper för bättre självkänsla

Goda egenskaper för bättre självkänsla

Förra söndagen gick jag in på vad självkänsla och självförtroende är för något. Idag tänkte jag börja med tipsen för att bygga upp din självkänsla. Det handlar om kärleken till dig själv.

Sluta hacka på dig själv

Det är så lätt att hitta alla sina svagheter och brister. Dessutom är det lätt att förstora upp dessa. Nästa gång du kommer på något och börjar racka ner på dig själv tycker jag att du ska testa det här. Titta lite på den egenskap du hittat hos dig själv som du ogillar och lista vilka positiva effekter den egenskapen kan ge, men bara de positiva. Det kommer att gå trögt till en början, men testa flera gånger. Till slut kommer du att ha ett verktyg för att lyfta dig själv istället för att hacka på dig själv.

Lär dig älska dig själv

Ibland kan det finnas ett motstånd mot att älska sig själv, men för att kunna bygga upp självkänslan måste du ta steget mot att älska dig själv. Du kan börja med att fundera vad som är bra med dig. Det är praktiska kunskaper som att dansa, sjunga, bygga, fotografera eller städa. Men det är även dina värdefulla personliga egenskaper som ditt mod, din vänlighet, din värme, din envishet eller din lyhördhet.

Ett steg i taget

Att bygga upp självkänslan tar tid och du måste hela tiden jobba med den. Ta det ett steg i taget och låt det ta tid. Kom ihåg att du är värd den tiden, därför du är värd att älskas.

Nästa söndag tänker jag ge ett boktips som hjälpt mig. Det blir i form av en recension av boken, så du får en känsla för om boken är något för dig. Fundera tills dess på dina goda egenskaper!