Facebook

geralt / Pixabay

För att få Facebookmarknadsföring att fungera bra ska du göra vissa saker. Här kommer jag att presentera 6 saker som är noggrant testade.

1. 80/20-regeln

Detta är en klassiker. Det handlar om att 80% av det du delar på din sida ska vara av social karaktär, men kopplat till ditt företag. Resterande 20% ska handla om dina produkter eller tjänster. Det kan vara en fin linje mellan dessa, så testa och läs av statistiken.

2. Svara snabbt

Att svara kunder och följare är viktigt. Det kan vara så lite som att säga tack. När det är negativa saker du måste bemöta så ta ett kort och välformulerat svar publikt. Lös det sedan privat med den personen.

3. Skriv kort

Textinlägg ska helst vara under 80 tecken. Det har visat sig att korta inlägg för mer engagemang i form av gillningar eller kommentarer.

4. Bygg sidan med organisk räckvidd

Organisk räckvidd innebär att de som följer din sida gör det på grund av det innehåll du delar. Så se till att dela bra innehåll. Dela bra text, bra bilder, bra länkar och bra filmer.

5. Skriv frågor och dela innehåll som lockar

Att ställa frågor i inlägg ger 92% mer kommentarer än om du inte ställer frågor. Det är mycket, så tänk efter om du kan avsluta ditt korta inlägg med en fråga. Om du har frågan i slutet får du nämligen mer interaktion än om du har den i början eller i mitten.

6. Skriv lagom ofta

Vad lagom är varierar, men en enkel riktlinje är att inte skriva inlägg mer än 1-4 gånger per vecka och då mellan 1-2 gånger per dag.

Håll som vanligt koll på statistiken så du kan lära dig och utveckla din strategi hela tiden.

Bonustipset:

Kolla hela tiden statistiken för din sida. Det kanske låter tråkigt, men du kan lära dig så otroligt mycket om dina gillare med hjälp av statistiken. Kolla på vilka de populäraste inläggen är, vilka tider du får mest interaktion, hur konkurrenternas inlägg bemöts.

Lycka till!

Förra veckans inlägg om de 6 saker du ska undvika hittar du här.