Gör inte dessa fel på Facebook

Gör inte dessa fel på Facebook

Företag kan använda Facebook för att få företaget att växa, men behöver då tänka på vissa saker. För att Facebookmarknadsföring ska fungera måste du ha koll på vad de som följer sidan inte vill ha. Här kommer du att få 6 exempel på sådant.

1. Sälj, sälj, sälj

Om du bara lägger in annonser eller inlägg som kan klassas som annonser, så kommer dina följare att sluta gilla din sida eller endast ignorera dina inlägg. Dessutom kommer de inläggen att vara ett slöseri med tid att skapa i och med de nya reglerna för nyhetsflödet där den typen av inlägg kommer att få sämre, eller ingen, synlighet.

2. Ignorera dina följare

Oavsett om dina kunder uttrycker positiva eller negativa tankar om dig, så måste du svara. Annars finns det risk att kunden blir besviken eller rent av arg. De kunderna kommer inte att vara bra för din verksamhet.

3. Skriva långa inlägg

Om du vill skriva ett långt inlägg, så gör det i din blogg. Långa inlägg på Facebook är väldigt jobbiga att läsa och du vill inte att de som följer dig ska gömma dina inlägg för att de är för långa.

4. Köpa gillare

Om du köper gillare så får du sannolikt dåligt med interaktion med sidan och då kommer dina inlägg att få sämre synlighet på Facebook. Du vill ha engagerade följare som kommenterar och delar dina inlägg.

5. Skriva falska kommentarer

Det här kan nog kännas självklart för många, men det finns många företag som har falska användare som skriver falska kommentarer för att boosta interaktionen och att få positivt anseende. Det håller inte i längden och när alla kommentarer är positiva så känns det ofta falskt.

6. Skriv inte hela tiden

Om du skriver för många inlägg så kommer dina följare att dra öronen åt sig. Det är den vanligaste anledningen som någon avföljer en sida. Håll koll på din statistik på sidan för att se när du tappar följare och vad du gjort innan det.

Facebookmarknadsföring handlar om att bygga organisk räckvidd, som det så vackert heter. Det innebär i korthet att ge följarna vad de vill ha utan att de ska betala för det.

Nästa fredagsinlägg blir 6 saker som du istället ska göra för att få ut det mesta av Facebook.