FacebookFör att bygga upp din Facebook-sida så behöver du fylla den med olika typer av inlägg. Det finns 6 olika typer av inlägg på Facebook; text, länkar, bilder, filmer, frågor och evenemang. Jag fokuserar på 4 av dessa; text, länkar, bilder och filmer. Dessa inlägg får sedan olika bra respons av de som gillar sidan och det går att se vissa statiska samband som gäller för alla. Vissa typer delar andra gärna vidare, andra kommenteras oftast och andra gillar vi helst.

Bara text

Om du bara skriver ett textinlägg på din sida så har du tur om du får någon interaktion alls. Det beror inte på att det du skriver är ointressant för den som läser. Det beror på att Facebookflödet är stort och snabbt och det är svårt att se alla textinlägg. De textinlägg som får bäst respons är de med text med en avslutande fråga, inlägg som är personliga och inlägg med citat. Ett personligt inlägg kan till exempel vara en julhälsning eller en beskrivning av en känsla du har.

Länkar

Här har vi en av de typer som andra gärna delar vidare. Då du själv ska välja vad du ska dela för länkar på din sida, så ska du fundera på vilka länkar som kan intressera de som följer din sida. En fördel är det så klart om du kan dela en länk till din egen hemsida.

Bilder

En bild säger som bekant mer än tusen ord. Det ger direkt bilderna en annan möjlighet än texter och länkar. De bilder på verklighet som den som ser bilden kan känna igen sig i. Att använda Instagram för att dela bilder på Facebook är ett enkelt sätt att få liv. Det är lite svårare att dela bilder på en Facebook-sida än på den privata användaren. Här finns instruktionerna för hur du ska göra.

Filmer

Vill ha riktigt bra spridning och uppmärksamhet så är det filmer som gäller. Och om du vill ha uppmärksamheten riktad mot dig så behöver du göra en egen film. Det behöver inte vara så krångligt utan kan göras med hjälp av webbkamera, mobilkamera, systemkamera eller skärminspelning. Det är korta filmer som gäller då besökare har bråttom vidare.

Det finns mycket att lära sig om vad andra vill ta del av på en Facebook-sida och än så länge är vi bara inne och skrapar på ytan. Varje inläggstyp kommer att få ett eget inlägg. Och jag kommer även att ta upp de andra två inläggstyperna lite kort. Fram till nästa inlägg så kan ni läsa informationen på den här sidan.